Markant Sint-Truiden

Datum

5 oktober 2020

Uur

20u00

Locatie

De Academiezaal Sint-Truiden

Uitvoerders

InCanto Vocale
Eva Vermeren (dirigent)

InCanto Vocale ensemble

Markante koormuziek uit de Renaissance

InCanto Vocale zingt een avondvullend concertprogramma dat speciaal is samengesteld voor Markant. Het koor zingt tijdens dit optreden uitsluitend oude muziek.

De dirigent, Eva Vermeren, koos ervoor om 3 thema’s uit te werken in de koorstukken die worden gezongen: het wisselen van de seizoenen, de liefde en het religieuze thema ‘Salve Regina’.

De koorstukken zullen regelmatig afgewisseld worden met een woordje uitleg over de tekstinhoud, de uitvoeringspraktijk, de situering, …
Het wordt een boeiende concertavond waarbij u na het optreden uitgebreid hebt kunnen kennismaken met deze specifieke koormuziek uit de 16e en 17e eeuw.

Het concert zal plaatsvinden in de Academiezaal te Sint-Truiden.

De 19e-eeuwse Academiezaal is een realisatie van architect Louis Roelandt, die onder meer ook de opera, de grote aula van de rijksuniversiteit en het gerechtshof van Gent ontwierp. Tussen 1843 en 1845 bouwde hij de achthoekige Academiezaal. In 1986 werd deze unieke aula in erfpacht gegeven aan de stad Sint-Truiden, die besloot om de Academiezaal te restaureren. De achthoekige aula is door haar akoestische kwaliteiten vooral geschikt voor hoogstaande concerten, gaande van kamermuziek over koor en kamerorkest tot kameropera.

Het concert wordt ingericht door Markant Sint-Truiden.