Turnhout by Night

Datum

18 januari 2020

Uur

Zangmomenten om 19u en 20u

Locatie

Sint Antoniuskerk, Otterstraat 126 te Turnhout

Uitvoerders

InCanto Vocale
Eva Vermeren (dirigent)

Tickets

Binnenkort is alle info van de wandelroutes te vinden op de site van ‘Turnhout by Night 2020’. Uiteraard bent u niet verplicht om deze wandelroutes te volgen. Vrijblijvend kan u een bezoekje aan de kerk plannen om 19u en 20u. Op deze momenten komt u genieten van onze zang!

InCanto Vocale ensemble

Wandelen tijdens de wintermaanden is gezellig, maar tijdens ‘Turnhout by Night’ wordt wandelen in de stad aangenamer en gezelliger. Onderweg word je verrast door animatie, sfeerverlichting en zelfs een prachtig lichtspektakel. De wandelingen voeren je langs bezienswaardigheden van de stad Turnhout.

Een wandelroute wordt afgewisseld met korte toneelstukjes, concerten op diverse locaties en gratis museumbezoeken. Omhuld door de juiste verlichting komt de wandeling helemaal tot haar recht.

InCanto Vocale zingt voor u tijdens dit evenement op 2 momenten in de Sint Antoniuskerk, Otterstraat 126. Deze kerk hoort bij het voormalig Clarissenklooster en is rechtstreeks verbonden met de gebouwen van dit klooster. In 1875 kwamen de Clarissen naar Turnhout om in 1883 te verhuizen naar de Draaiboomstraat/Otterstraat. Tegenwoordig wonen de zusters Clarissen niet meer op deze locatie.

De Sint Antoniuskerk werd ontworpen door Petrus en Jules Taeymans. De ingebouwde neogotische kerk is toegewijd aan Sint-Antonius. Bij het binnenkomen van de kerk zal u verrast zijn door de kleurrijke schilderingen op de wanden en de gewelven.

Graag nodigen wij u uit om 19u en om 20u in deze kerk. Enkele zangers van InCanto Vocale zullen u verwelkomen met koormuziek van Thomas Weelkens, Philippe de Monte, Jacob Arcadelt, Michael Praetorius, John Dowland en Claudio Monteverdi.